Inspirert av diverse indiske oppskrifter, og laget for forhåpentlig kurere forkjølelsen. Med tanke på at smaksansen min var lik null, kunne det bli et sjansespill, men ryktene sier den var passe krydret. Her kan man jo også justere litt underveis. Jeg klasker på naturell yoghurt, om det blir for sterkt.
1 1/2 rød chilli
4-5 hvitløksfedd
1 klump ingefær
1 håndfull mandler (tipper ca 50 g)
3 ss olje
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
Et dryss kanel, eller en stang.
1 ts sennepsfrø
1 ts nellikspikre
10 kardemommebelger
2-3 kyllingfileter i terninger (3x3 cm)
1 boks tomater
1 boks kokosmelk
1 ss honning
(evnt salt og pepper)
3 ss minced koriander eller hakket frisk
1 ts garam masala
Del løken grovt og ha i foodprosessoren
sammen med hvitløk, chilli, ingefær og mandler.
Kjør til det er finkuttet/most.
Stek dette i olje i 5-10 minutter på middels varme
(ha gjerne lokk over så det ikke blir svidd).
Ha oppi krydderne og stek noen minutter til, før kyllingterningene has i.
Fres dette litt sammen.
Så er det tid for å ha i tomatene og kokosmelken.
La det putre 20-25 minutter.
Smak til med honning, koriander, garam masala og evnt salt/pepper.
Serverte med jasminris, masse rå løk (mot forkjølelsen), yoghurt naturell, mangochutney og limepickle.
(Forkjølelsen slapp taket den, om det var all løken eller nesedråpene som gjorde det kan man jo spekulere i.)
(Forkjølelsen slapp taket den, om det var all løken eller nesedråpene som gjorde det kan man jo spekulere i.)
Kommentarer
Legg inn en kommentar