innbakt champignonkylling



Endelig en søndagsettermiddag hjemme. De fleste går bort på fotballkamper, og dermed sjelden søndagsmiddager her i huset, iallefall i sommerhalvåret. Dessert vanket det t.o.m også, slett ikke verst. Det ble en til overs her, og den endte som super lunsj dagen etter.

3 plater butterdeig (fryst)
1 egg til pensling
3 kyllingfilet i skiver (etter steking), eller 500 g indrefilet svin
2 sjalottlauk
300 g champ
2 dl matfløte
1-2 ss soyasaus
Sort pepper
1 klype maldonsaltsalt

Sett ovnen på 175 grader.

Tin butterdeigen.

Salte og pepre kyllingfiletene og brune dem kjapt i litt olje. 
Legg dem over i en form og stek midt i ovnen 10-15 minutter. 


Hakk sjalottlauk og skjær champignon i skiver. 
Stek sjalolottløken i litt olje så den myker. 
Ha i champignonskivene og stek til de får farge og krymper. 

Salte og pepre og hell på fløten. 
Kok inn og smak til med soyasaus (og evnt kraft fra kyllingstekingen). 
Stuingen bør være ganske tjukk. 
Jevn den med maizenna om den er for tynn.

Øk ovnstemperaturen til 225 grader.

Kjevle ut butterdeigen til dobbelt størrelse


Kyllingfiletene skjæres nå i cm-tykke skiver 
og legges på deigen med champignonstuing mellom skivene.
Gjerne også et lag oppå. 

Brett deigen godt rundt og "lim" med pisket egg. 
Pensle pakkene med mer egg og stek i ovnen ca 20 minutter.

Stekte poteter og broccoli til.


Kommentarer

Legg inn en kommentar