Kyllingkjøttdeigen er jo ikke å spenstig på smak i seg selv, så her trengs det litt hjelp. Ymse fra krydderhyllen fikk bli med i deigen i kveld. Kyllingkakene fikk følge av ovnspotetbåter og egenkomponert chilisaus da flasken var tom. En yoghurtdipp smaker minst like godt til her. Staver av gulrot og paprika ble dagens "grønne" element.
1/2 ts med hver av følgende:
Salt, sennepsfrø, selvknuste karriblader, malt koriander, spisskummin og sumac
Et dryss kajenne og nellik
1 egg
2 fedd knust hvitløk
3 ss strøbrød
3 ss vann
Sort pepper fra kvern
Det hele røres sammen og får trekke smaker en halvtimes tid.
Ha litt olje i en stekepanne og bruk to skjeer til å forme noenting mellom kjøttkaker og karbonader. Brun dem på middels varme. Jeg fikk 7 store kaker ut av deigen. Jeg pleier å ettersteke dem i ovnen, så jeg er sikker på de blir gjennomstekt. Lar dem stå de siste 10 minuttene sammen med potetene.
Potetene deles i båter som vaskes og legges i en form. Ha over noen ss olje og litt salt. Stekes midt i ovnen en halvtimes tid ved 225 grader. Det er lurt å vende litt på dem underveis.
Kommentarer
Legg inn en kommentar