1,2 kg lammekjøtt (type fårikål eller bog)
3 løk
1 hel hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
3 poteter
3 gulrøtter
1 ts salt
Pepper
1 tomatboks (hele)
1 ss eddik
1 ss honning
1,5 dl vann eller vin (trenger litt mer væske om man ikke bruker rømertopf)
2 biter kanelbark
10 nellikspikre
2 stk stjerneanis eller allehånde
1 ts hele pepperkorn, sorte
Legg rømertopfen i kaldt vann i vasken en halvtimes tid eller mer før matlagingen begynner.
Skjær kjøttet i passende biter, mine ble +/- 6x6 cm. Grønnsakene deles i litt store biter, potene deles i 4, gulrøttene i 3, paprika i 8. Hvitløkene deles i fedd, men behold skallet på. Legg lagvis med salt, pepper og krydder mellom lagene.
Press det hele litt sammen og legg tomatene på toppen. Tomatspadet blandes med vann (vin), eddik og honning og helles over. Sett på lokket og sett midt i ovnen (kald). Sett ovnen på 225 grader og stek i 2 1/5 til 3 timer.
Skal lage denne retten for andre gang i dag og kan bare si at den er helt nydelig. Jeg har 2 barn som elsket denne retten. Alt ble spist; det var bare römertopfen igjen. Anbefales!!
SvarSlettSå hyggelig å høre! Godt dere ikke spiste opp römertopfen, så dere fikk brukt den igjen:)
SlettDette ser deilig ut, jeg lager den på fredag. Men hvor mange porsjoner er den beregnet til?
SvarSlettJa, hvor mange blir mette av denne oppskriften ?
Slett