tordensuppe



Skikkelig hustrig tordenvær idag og fikk lyst på suppe. Hadde masse grønnsaker som trengtes brukes opp, så det passet bra. Tenkte lage noe minestroneaktig, men litt mer grytete. Brukte kjøttbuljong, så ble ikke helt vegetar, men det er jo enkelt å endre på. Dette ble resultatet:

1 sjalottlauk
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 broccolibukett (dvs jeg hadde mest stilker)
1/3 blomkål
3 gulrøtter
1/4 kålhode
1/2 ts timian
1/2 ts basilikum
1/2 ts paprikapulver
Sort pepper
Et dryss chilliflak
1,5 dl tomatpassata eller 1/2 boks knuste tomater
7 dl vann
1-2 buljongterninger
2 ss balsamico
1,5 dl røde linser
2 dl pastasløyfer

Pastaløyfene kokes for seg.

Løk hakkes, og det samme med røtter og stilker, toppene deles opp i mindre biter. Skjær kålen i terninger ca 2x2 cm.

Ha oljen i en dyp stekepanne eller gryte og fres løk/hvitløk noen minutter. Den kan godt bli gylden. 


Ha oppi gulrøtter, broccoli og fres videre. Tilsett kål og toppene på blomkål og broccoli. Stek, gjerne under lokk, til det har falt litt sammen. 



Skyll linsene og ha dem oppi. Ha på krydderne og tomat, buljong og vann. La det koke til alt er mykt. Bland inn den kokte pastaen og server i dype skåler. En klatt naturell yoghurt var godt på. Jeg serverte srirachasaus til for å få det skikkelig hett.

Kommentarer