Deilig mat når man har planlagt litt dårlig, eller ikke orket å tenke ut noe middag. Spaghetti og tomatbokser finnes alltid i hus, så da er dette greit å slenge sammen. Parmesan er selvsagt et pluss, men funker uten også.
2 ss olivenolje (eller mer)
3 fedd hvitløk (eller mer)
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket basilikum
1 boks hele tomater
2 klyper flaksalt
Pepper
1-2 ss balsamico
1-3 ts honning (eller litt mindre sukker, smak til)
Parmesan
1/2 pk fullkornspaghetti
1 ss smør
Sett på en stor gryte vann til pastaen. Ha oppi salt når vannet koker, 1 ts pr liter vann. Brekk spaghettien i to og kok den etter anvisning. Sil fra vannet og rør inn 1 ss smør.
Ha oljen i en mindre kjele og ha oppi hakket hvitløk og tørkede urter.
Varm opp og kok hvitløken myk (ikke for sterk varme så den blir brun).
Klipp opp tomatene litt og ha dem i gryta.
Tilsett balsamicoen og kok mens spaghettien blir klar.
Smak til med honning eller sukker.
Smak til med honning eller sukker.
Parmesan og ekstra pepper kvernes over ved servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar