favorittsvin



Fikk med meg noen nakkekoteletter fra butikken idag og smelte raskt sammen denne retten med min favorittsaus. Den er vietnaminspirert og funker iallefall fjell til både fisk, kylling, lam og svin. Om man dropper de vanlige karbene til er det hele gjort på 5 minutter. 

1 ss olje
2-3 nakkekoteletter
Pepper
2-3 hvitløksfedd
1/3 pose wokgrønnsaker (eller mer)
1 tomat

Sausen:
2 ss fish sauce
2 ss 7% eddik
2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
2 ss (brunt) sukker
1 ss sesamolje
1 ts hakket chili/chilipaste



Skjær kotelettene i tjukke strimler på tvers og brun bitene i olje på sterk varme i to omganger (dvs halvparten av gangen). Senk temperaturen og ha alt kjøttet tilbake i stekepannen, tilsett hvitløken og pepper. Ha deretter grønnsakene i og fres noen minutter. Ha oppi sausingrediensene om la det putre til kjøttet er klart. Server gjerne med ris eller nudler.



Kommentarer