1 dl grøtris
6 dl melk
4-500 g kjøttdeig
1 egg
1 løk revet grovt på rivjern
Salt
Pepper
smør/olje
1 kg kål (1 medium hode)
2 ts sirup
Hel sort pepper
2,5 dl buljong
200 grader i ca 50 minutter.
Kok opp ris og melk (bruk helst en gryte med slipp-belegg). Her må det røres under oppkokingen så det ikke klumper og brenner seg. Når det har kokt opp, skru ned varmen og la det småkoke til det har blitt grøt. Rør i gryten jevnlig. La det avkjøle litt..
Rens kålen og del den i fire. Disse "båtene" finsnittes så på tvers, til tynne strimler. Ha litt snør og olje i en stekepanne og ha halvparten av kålen i den. Stek på relativt sterk varme til kålen krymper og blir brunet. Ha litt salt og pepper på. Ha det over på et fat eller liknende og stek resten av kålen. Bland all kålen og ha oppi sirupen.
I en bolle blandes grøt, revet løk, egg, kjøttdeig, salt (1 liten ts) og pepper.
Legg et lag kål (omtrent 1/3) i bunnen av en ildfast form. Bre så halvparten av kjøttfarsen over, så igjen et lag kål. Strø over så mange pepperkorn du tør. Siste farselag legges oppå dette før resten av kålen + fler pepperkorn. Ha over buljongen og sett formen litt under midten i ovnen.
Server med poteter, sylteagurker og tyttebærsyltetøy. Om man er veldig glad i saus kan man ha en sjysaus til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar