I denne søte purretid liker jeg å putte den både her og der. Fant rasende billig purre på Rimi, så da måtte jeg hamstre. Purre er jo digg både stekt og kokt. Kombien bacon/purre er jo bænkers, så da måtte det jo funke i en slags carbonara.
1 middels purre (inkl det meste av det grønne)
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 øse pastavann
Pepper (nykvernet, sort selvsagt)
2 egg
1,5 dl matfløte
50 g revet cheddar
2 ss revet parmesan
Mer pepper
1 klype flaksalt
250 g spaghetti
Ekstra parmesan
Sett på vann til spaghettien i en stor gryte og ha oppi salt når det koker (ca 1 ts pr liter vann). Kok spaghettien til ønsket tyggemotstand. Hell fra vannet, men spar litt(ca en øse).
Ha egg, matfløte, pepper, ostene og litt salt i en passe skål og bland dette godt sammen med en gaffel.
Klipp opp baconet og stek i olje på middels varme. Ha oppi strimlet purre og hakket hvitløk når baconet er gyllent. La dette steke på lav varme mens spaghettien koker. Ha en øse pastavann fra gryten i purreblandingen etterhvert, og la det redusere noe.
Ha den avrente pasten over dette i stekepannen og bland litt. Hell over eggeblandingen og vend den inn til den tykner og osten smelter. Server med ekstra parmesan og gjerne en salat.
Ekstra parmesan
Sett på vann til spaghettien i en stor gryte og ha oppi salt når det koker (ca 1 ts pr liter vann). Kok spaghettien til ønsket tyggemotstand. Hell fra vannet, men spar litt(ca en øse).
Ha egg, matfløte, pepper, ostene og litt salt i en passe skål og bland dette godt sammen med en gaffel.
Klipp opp baconet og stek i olje på middels varme. Ha oppi strimlet purre og hakket hvitløk når baconet er gyllent. La dette steke på lav varme mens spaghettien koker. Ha en øse pastavann fra gryten i purreblandingen etterhvert, og la det redusere noe.
Ha den avrente pasten over dette i stekepannen og bland litt. Hell over eggeblandingen og vend den inn til den tykner og osten smelter. Server med ekstra parmesan og gjerne en salat.
Kommentarer
Legg inn en kommentar