Juksen innebærer at jeg bruker yoghurt i denne hummusen. Det gir mer kremet dippkonsistens. Yoghurt er jo ganske så syrlig, så da droppet jeg sitronsaften. Spiser denne som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som dipp til ymse. Er knallgodt til ovnsstekte poteter o.l.
1 boks/pakke kokte kikerter
2 fedd hvitløk
1 dl yoghurt naturell (3-4 store skjeer)
2 klyper flaksalt
Sort pepper
Litt god olivenolje (kan sløyfes)
Frem med foodprosessoren, og ha i kikertene. Kjør dem til grov mos. Ha i yoghurten og kjør til det har blandet seg, dette går veldig fort.
Bland dette med finhakket hvitløk, en liten klunk olivenolje, noen runder med pepperkvernen og litt salt.
La det stå og trekke smak en halvtimes tid (eller mer). Om det blir lenger bør den stå kaldt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar