kjøttdeiggryte med bønner



Med en pakke kjøttdeig og ymse bønner kommer man langt. Idag ble det brukt svinedeig, men går like greit med vanlig kjøttdeig her. Fant en pose med tilårskommen meksikansk krydderblanding som passet fint til formålet (minst holdbar til 2009, og det er jo minst 2009 nå). Brukes ferskere krydder bør nok dosen krympes noe..

Litt olje
400 g kjøttdeig av svin
1 løk
1 rød paprika
3-5 hvitløksfedd
3 laurbærblad
2 ss meksikansk krydder (uten salt)
1 ts spisskummin
1 ts malt koriander
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
Sort pepper
Chiliflak
2 ss tomatpuré
1 buljongterning
2,5 dl vann
1 pakke/boks kidneybønner
1 boks tomatbønner
1 ss worchestershire saus
2 tomater i terninger
Chilipulver
Yoghurt naturell


Knus og finhakk hvitløksfeddene. Hakk løk og skjær paprika å små terninger. Stek kjøttdeig og krydder i oljen til den får farge. Tilsett hvitløk, løk og paprika. Fres dette videre i 5-10 minutter. 


Ha oppi tomatpureen sammen med buljongterning og vann. Sett platen på lav varme og la dette putre under lokk en halvtimes tid. 


Tilsett bønner, worchestershire saus og tomatterninger og la dette bli skikkelig gjennomvarmt. 

Smak til om det trengs mer chili (og evnt litt salt), og server med yoghurt og dryss av chilipulver.

Kommentarer

  1. Var krydder blandingen god?

    SvarSlett
  2. Den var fin den, men hadde nok kunnet brukt mindre av den om den hadde vært fersk.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar