Da ble det atter ris. Ikke noe vi pleier ha til laks, men hvorfor ikke. Hele middagen var ferdig på ti minutter, takket være risrester. Det lå en litt miserabel mandarin på kjøkkenbenken som også fikk være med. Det tenker jeg den ble glad for..
1 purre
1/2 fennikel
1/2 rødløk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 lime
1 mandarin
ca 2 dl kokt ris
1 ts hel spisskummen
Et par klyper flaksalt
Pepper
Persille eller basilikum
Rens og hakk grønnsakene og fres dem i oljen sammen med spisskummen til de blir møre og gjerne får litt farge.
Del sitrusene i to og skvis saften over grønnsakene. Ha på ris og stek det hele noen minutter til. Smak til med salt og pepper. Bland inn hakkete urter om man har.
Laksen krydres med sitronpepper og tørket dill før den stekes kjapt i pannen i litt olje. Den er best om den ikke er stekt helt igjennom, dvs knapt et par minutter på hver side.
Naturell yoghurt og sriracha (eller annen chilisaus) til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar