skinkeris m/ rosenkålblanding



Det er stadig mat som må reddes i kjøleskapet. Idag var det noen skinkeskiver, stekte kyllingterninger og ris. I tillegg fant jeg en pose viltblanding, som det så fint het, i fryseren. Der var det rosenkål og bønner samt blomkål og gulrot (mest av de siste selvsagt). Rosenkål synes jeg er kjempegodt, men frosne har en tendens til å bli litt vasne, iallefall om de kokes. Idag gikk alt i stekepannen, med litt utradisjonelle, men milde kryddere.

1 ts olje
1/2 rødløk i smale båter
1/2 pose "viltblanding"
1 fedd hvitløk, hakket
5 skiver kokt skinke
Noen kyllingterninger 
2 dl kokt ris
Et par klyper karriblader
1 godt dryss sumac
Litt flaksalt og sort pepper
1/2 lime, saften


La løken frese seg myk i  oljen før grønnsakene has i. Stek videre til grønnsakene har tint ordentlig. Tilsett hvitløk, skinken i terninger, kyllingbitene, ris og krydder. Fres det videre til alt er skikkelig varmt.

Skvis limen over og smak til med salt og pepper. 


Kommentarer