5 dl vann
1 pk fiskeboller (synes de er hvitere og bedre til dette)
400 g reker (inkl skallet, vet ikke vekten etter skrellingen)
1 pk crabstick
1 boks asparges
3 hårdkokte egg
1 liten pakke erter (frosne)
Kok opp 1/2 liter vann, tilsett aspicpulveret og rør til det løser seg opp. La det avkjøles (men ikke så mye at det stivner). Pill rekene, del crabsticksene i to og eggene i skiver.
Fiskebollene deles i passe biter (i 3 eller 4)
og aspargesene i to (bruk primært toppene i kabareten).
Hell et tynt lag aspic i en form, kan bruke en brødform om man ikke har annen egnet randform. Legg ingrediensene i pent mønster (formen skal snus opp/ned ved servering).
Fyll formen helt og hell over aspicen. Sett i kjøleskap så det hele stivner. Det tar en par timer.
Finn frem passende fat å hvelve kabareten på. Sett denne på formen og snu så opp/ned. Ha gjerne en varm klut rundt formen med kabareten, så løsner det lettere. Det hjelper ofte også å løsne litt langs kanten med kniv, før snuprosessen. Server med denne remuladen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar