spaghettisaus med kjøttdeig & søtpotet



Siste oppryddingen i kjøleskapet før jul, ble til muligens den siste ujulete middagen på en stund.

1 ss olje
1 pk kjøttdeig, 400 g
1/2 søtpotet
1 purre
1 løk
3 hvitløksfedd, 1 presset og 2 hakket
3 ss tomatpuré
1 neve cherrytomater delt i to
1 dl rødvin
1 oksebuljong terning
2 dl vann
1 dl melk
Sort pepper
3 laurbær
1 ss worchestershire sauce
1ts basilikum
1 ts oregano
1 dryss chiliflak
Litt sellerisalt
1/2 pk fullkorn spaghetti


 Fres hakket løk mykt i olje og tilsett kjøttdeigen. Bruk en dyp stekepanne etter en gryte. "Hakk" den opp mens den stekes.


Rens, og vask purre og skjær den i tynne ringer. Søtpoteten skrelles og rives på den grove siden av rivjernet. Ha dette oppi kjøttdeigblandingen. Stek videre noen minutter. 



Tilsett tomatpuréen og hvitløken og stek litt til. Så er det tid for krydderne og buljong/vann/vin/melk.  Nå kan det gjerne få putre en halvtimes tid eller lenger. Mulig det trengs mer vann etterhvert. 


 Tilsett tomatene en 10-15 minutter før servering. Kok spaghetti i plenty saltet vann og server gjerne revet ost til.



Kommentarer