Det går veldig mye i sild og annen preparert fisk i julen, blir ikke så mye annet jeg spiser faktisk. Tomatsild er standard, og nyter det med tysk rugbrød, mandelpoteter, egg og rømme (sammen med de andre silderettene). Gleder meg til i kveld når jeg skal smake på silder og ribbe, og selvfølgelig juleakevitten.
1 hakket gul løk (eller 1/2 om den er stor)
1/2 dl tomatpuré
1 dl sukker
2 ss hvitvinseddik
2 ss vann
1/2 dl olje (soya-/solsikkeolje e.l.)
Sort pepper
Dill til servering
Vann ut sildefiletene en times tid. Tørk dem godt og skjær dem litt på skrå i 0,7 cm brede strimler. Bland tomatpuré, sukker, eddik og vann, og rør så inn oljen. Noen runder ra pepperkvernen må også til. Rør inn løk og sildebiter. La det stå kaldt, helst over natten, for å trekke smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar