En kjapp hverdagsmiddag med deilige grønnsaker. Jeg hadde saltkokte mandelpoteter til, men her passer både potetmos, ris, quinoa, couscous u.z.w. (evnt. pøs på med mer grønnsaker og dropp karbene). Brukte singelfryste torskeryggfileter som jeg tinte i kaldt vann. Da tiner de ganske så kjapt.
Til ca. 2 pers:
2 ryggfiletbiter av torsk (á 150 g)
3 sjalottlauk
1/2 broccoli (hele stilken og litt av det grønne)
1 bit selleri (ca. 75 g)
6-7 champignoner
1 stort fedd hvitløk
Noen klyper flaksalt
Sort pepper
2 ss soyasaus
1 lime
1/2 - 1 dl matfløte
Det var vel det hele.
Broccolistilk og sellerirot skrelles og skjæres i små staver. Sjalottlauken (skrelles) skjæres i båter. Stek dette i olje, medium varme, til det får litt farve.
Ha oppi champignon i skiver, broccolitoppene og hakket hvitløk og stek til alt er blitt mørt.
Ha på salt, pepper, soya, halvparten av limen (skvist) og fløten. La det koke opp. Skjær fisken i litt store biter og la dem få et par minutter sammen med det andre (gjerne under lokk) til de er såvidt kokt.
AfranadQstag_dzu_1986 Sarah Thomas https://wakelet.com/wake/Gkkh_7pOkO5B7FR2LhZRM
SvarSlettfiapicpolstech