1/4 kålrabi
2 gulrøtter
1/2 broccoli
150 g rosenkål
100 g spinat
3-4-ss erter
1/2 grønnsaksbujongterning
2 ss smør
2 ss mel
2 dl kokevann
Ca. 3 dl melk
Pepper
Muskat
Salt
Vask, rens og skrell gulrot og kålrabi. Skjær i biter ca 2x2 cm. Vask og rens broccoli og del i små buketter, stilken deles i biter. Skjær bort evnt stygge stilkfester på rosenkålen og fjern ytterste blader om det trengs.
Kok opp vann med litt salt og kok grønnsakene møre, jeg lot røttene koke et par minutter før resten kom i. Hell fra vannet, men ikke kast (bruker det i sausen).
Lag hvit saus ved å smelte smør, tilsette mel, og spe med 2 dl av kokevannet og etterhvert med melk til ønsket tykkelse. Ha oppi buljongterningen og smak til med pepper og muskat. La sausen småkoke 10 minutter.
Smak til med salt og tilsett vaskede spinatblader, ertene og de kokte grønnsakene. La det hele stå på lav varme til det er blitt skikkelig gjennomvarmt.
Serveres til karbonader eller annet. Uskrelte saltkokte mandelpoteter og tyttebærsyltetøy var supert til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar