Grønnsaksstuingen havnet her. Karbonadene kan gjerne få annet tilbehør, men stekt løk kan man ikke droppe. Jeg liker best når den er litt sursøt som den vi har ved siden av idag.
Til 6 karbonader:
400 g kjøttdeig
1 liten ts salt
1 egg
Sort pepper
1 dl strøkavring
1 dl vann
Syltestekt løk:
1/2 gul løk
1 1/2 rød løk
1 ss olje
1 liten klatt smør
1 klype salt
Pepper
2 ts soyasaus
2 ts sukker
2 ts eddik (7% går helt fint)
Begynn med løken. Skjær i skiver og stek over middels varme til den er gylden og mykt. Når den har fått ønsket farge, skrus varmen på 1. Smak til med sukker, eddik, soya, salt og pepper. La den få putre videre på platen. Jo lengre tid den får uten å blir svidd, jo bedre.
Karbiser: Bland alt godt og form 6 flate kaker (flatere enn du tror, for de blir høyere og mindre under steking). Stekes på litt over middels varme i smør eller olje. 8-10 minutter er nok.
Kommentarer
Legg inn en kommentar