penneform med ymse



Ovnsbakt pasta er jo alltid godt. Her ble det skrapet sammen det vi hadde i kjøleskapet. Det ble litt mer enn jeg trodde, så måtte bruke to former. Har man en stor ildfast form er jo det det greieste. En tomatsalat er friskt og godt tilbehør her.

1/2 pakke penne
1 pk bacon
4 kyllingpølser
(1 ss olje)
1 løk i tynne båter
150 g champignon i skiver
1/2 broccoli
1 skalk sellerirot, grovt revet
2 hvitløksfedd, hakket
Pepper
Et par klyper flaksalt
1 ss worchestershire sauce

Drøyt 100 g revet ost (cheddar og norvegia)

Til eggestanden:
4 egg
4 dl melk/fløtemelk
Mer pepper
1 liten ts salt

Ovn på 200 grader. Kok pennen al dente i lettsaltet vann (1 ts salt pr. liter) og la den renne av.


Klipp opp bacon, pølser og løk, og stek i en dyp panne. Min er non-stick så da gidder jeg ikke alltid bruke stekefett. Baconet produserer uansett dette selv.


Når dette har stekt litt er det på tide med broccoli og champignon. Jeg bruker også stilkene på broccolien, bare skjærer de opp litt smått så de blir ferdig samtidig som bukettene.

Når alt dette ser sånn passe ferdig ut, gyldent og mørt, er det tid for selleri og hvitløk i tillegg til pepper og flaksalt. Gi det et par minutter til, ha i worchester sauce, og bland med den kokte pastaen.

Fordel halvparten i en (to) smurte former, fordel litt ost, så resten av pastablandingen og mer ost. Bland sammen egg, melk, salt og pepper og hell dette over.


Stek midt i ovnen en halvtimes tid. Server med nevnte tomatsalat. Velbekomme:)



Kommentarer