Smaksrike kjøttboller ble det idag, med båtpoteter og yoghurtsaus (så får vi heller knaske på litt grønt til kvelds). Salat eller rå grønnsaksstaver hadde vært godt til, men hadde ikke så mye å velge i.
1 egg
0,75 dl strøbrød
1,5 dl vann
2 ss ekstra lett rømme (eller kesam/yoghurt...)
1/2 ts salt
Grovmalt sort pepper
1/2-1 ts chiliflak
1 ts brune sennepsfrø
1 ts gule sennepsfrø
1 ts sumac
2 fedd hvitløk, presset
Rør alt godt sammen og la det så å svelle en halvtimes tid på benken. Da får smakene frigjort seg litt, samtidig som deigen blir fastere.
Stek små kjøttboller i olje (bruk to skjeer for å forme dem). De blir aldri ordentlig runde fordi deigen er ganske løs, men de blir bedre da synes jeg. Etterstek i ovnen de siste 15 minuttene til potetene (dvs ved ca 200-225 grader).
Yoghurtsausen rørte jeg sammen av naturell yoghurt, sweet chilisaus og presset hvitløk. I ønsket mengdeforhold. Mest yoghurt selvsagt.
Det ble også en klatt pesto til, - og litt ekstra sweet chili.
Kommentarer
Legg inn en kommentar