spaghettisaus nr. 2457



Det blir stadig nye vrier på spaghettikjøttsaus her i huset, alt etter hva vi har og hva jeg får lyst å putte i. Det eneste som alltid er med er kjøttdeig av et eller annet dyr, en eller annen eller fler typer løk, tomat i en eller annen form, gulrot, salt, pepper og worcherstershire sauce. Dette er dagens utgave:

3 bittesmå eller en vanlig rødløk, kuttet opp etter ønske
1 ss olje eller mer
150 g champignon (sånn ca) i skiver
400 g svinedeig
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 skalk sellerirot
3 laurbærblad
2 ts oregano
2 ts basilikum
1 kyllingbuljongterning
3 ss tomatpuré
Pepper
1 boks tomater
1/2 boks vann
2 ss worchestershire sauce
2 ss sweet chili sauce



Fres løk og champignon i olje, tilsett hakket hvitløk og kjøttdeigen. 

Stek videre til kjøttdeigen skifter farge. 


Skrell og riv gulrøtter og selleri, bruk den grove siden på rivjernet. 
Ha dette også over i stekepannen. 


Stek i noen minutter før tomatpuréen has i sammen med tørkede urter og pepper. La også dette får noen minutter på god varme. Tilsett tomater, vann og buljongterning og la det putre på svak varme i minimum en halv time. 

Smak til med worchestershire- og sweet chilisaus. I mellomtiden kokes spaghetti. 

 Serveres med revet ost.


Kommentarer