Det blir stadig nye vrier på spaghettikjøttsaus her i huset, alt etter hva vi har og hva jeg får lyst å putte i. Det eneste som alltid er med er kjøttdeig av et eller annet dyr, en eller annen eller fler typer løk, tomat i en eller annen form, gulrot, salt, pepper og worcherstershire sauce. Dette er dagens utgave:
3 bittesmå eller en vanlig rødløk, kuttet opp etter ønske
1 ss olje eller mer
150 g champignon (sånn ca) i skiver
400 g svinedeig
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 skalk sellerirot
3 laurbærblad
2 ts oregano
2 ts basilikum
1 kyllingbuljongterning
3 ss tomatpuré
Pepper
1 boks tomater
1/2 boks vann
2 ss worchestershire sauce
2 ss sweet chili sauce
Fres løk og champignon i olje, tilsett hakket hvitløk og kjøttdeigen.
Stek videre til kjøttdeigen skifter farge.
Skrell og riv gulrøtter og selleri, bruk den grove siden på rivjernet.
Ha dette også over i stekepannen.
Stek i noen minutter før tomatpuréen has i sammen med tørkede urter og pepper. La også dette får noen minutter på god varme. Tilsett tomater, vann og buljongterning og la det putre på svak varme i minimum en halv time.
Smak til med worchestershire- og sweet chilisaus. I mellomtiden kokes spaghetti.
Serveres med revet ost.
Kommentarer
Legg inn en kommentar