En kjapp og god hverdagsrett på frysetorsk. Ta gjerne blokken ut av fryseren, og over i kjøleskapet, om morgenen. Det er lettere å kontrollere trekketiden når den er tint. Server gjerne med brød, ris eller quinoa, eller byggris som jeg hadde til idag.
1 løk, hakket eller i båter
1/2-1 fennikel i strimler
3 fedd hvitløk, hakket
1 eple i små terninger
1 grønnsaksbuljongterning
1/2 ts chiliflak
Sort pepper
1 klypeflaksalt
1 boks hele tomater
1 boks kokosmelk
1/2 lime
1 ss fish sauce
400 g torsk, tint (gjerne i blokk) i terninger ca. 2x2 cm
Ha litt olje i en gryte og stek løk og fennikel noen minutter. Tilsett så eple og hvitløk. La dette steke til alt er mørt. Ha på krydder, buljongterning og bokseinnholdene.
La det koke opp og putre ti minutter. Smak til med lime og fish sauce.
Legg i fisketerningene, sett på lokk og trekk gryten av platen. Fisken er ferdig etter et par minutter. En frisk salat smaker godt til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar