gnocchi i dobbel tomatsaus



I tillegg til spaghetti har jeg en forkjærlighet for gnocchi. Mens til pastasalat foretrekker jeg farfalle. Rart at samme deigen kan smake så forskjellig. Idag ble det gnocchi i en tomatbasert vegetarsaus. Om man ønsker er det selvsagt  ikke noe i veien for å tilsette litt  tunfisk eller skinke. 

Nok til minst 2:
1 rød paprika
1 medium løk
2 sjalottlauk
1 ss olje
1/2 buljongterning (grønnsaks- eller kylling-)
2 fedd hvitløk, hakket
1 ts sukker
1/2 dl vann
1 boks hele tomater
1 liten skvett rødvin
Pepper
2 store ss rød pesto
Ca. 1/2 bunt basilikum
2 ss kesam
200 g gnocchi


Løk og paprika skjæres i ønsket fasong og stekes i oljen til de får litt farge. Tilsett hakket buljong, hvitløk og sukkeret. Fres videre noen minutter.


Ha så i vann,vin, tomater og noen runder med pepperkvernen og la dette putre så lenge du har tid (imens settes pastavannet på, og pastaen kokes). Alt over 20 minutter er fint. Tilsett evt. mer vann om det blir for tørt.  Rør inn tomatpestoen, den kan gjerne koke med en stund. 




 Ved servering røres kesam og hakket basilikum inn, sammen med den kokte gnocchien.

 Server med parmesan og gjerne mer pepper


Kommentarer