Harissa er egentlig en sterk chilipasta/saus fra Nord-Afrika, men jeg pleier også kjøpe en krydderblanding ved samme navn. Finner den i innvandrersjapper. Den er veldig god å krydre kjøtt og fisk med, og denne gangen laget jeg en marinade til dagens kyllingfilet. Den fungerer nok like fint til svin.
3 kyllingfileter
3 fedd hvitløk, knust
1 lime
3 ss olje
2 ss harissakrydder
Ha kyllingfiletene i en pose og tilsett saften av limen sammen med resten. Vend godt på posen så alt blander seg godt og marinaden kommer til overalt. La det ligge å godgjøre seg en times tid i romtemperatur, eller timesvis i kjøleskapet.
Tørk av kjøttet og brun det raskt i varm panne. Kok ut pannen med en skvett vann.
Legg filetene over i en ildfast form og hell marinaden (jeg hadde da et par ss vann i posen for å få med alt) og stekesjyen over kjøttet. Idag havnet de oppå en grønnsaksseng (se lenger ned). Etterstekes i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.
Servert med cherrytomatsalat m /sweet chilidressing, naturell yoghurt + kokosris.
Løk i båter
Squash delt i kvarte skiver
Asparges delt i 3-4 (brekk av nederste delen på stilken først)
Litt olje
Salt
Pepper
Bruk sterk varme og ha først løken (og olje) i pannen. Når dette har fått litt farge has squashen i,
og får et minutt eller så før aspargesen.
Fres dette i et par minutter. Ha på litt salt og pepper og ha det så i den ildfaste formen. Jeg stekte kyllingfiletene i samme panne etterpå.
Kommentarer
Legg inn en kommentar