Årets påskelam her i huset ble pinnekjøtt (lammesteken får jeg andre steder denne påsken). Pinnekjøttet har ligget til modning fra før jul, så det var jo på tide å få has på det. Høres ut som jeg har speket det selv, men det er helt feil:) Ikke at det er så komplisert, men litt vanskelig å få til i en liten byleilighet. Det urøkte pinnekjøttet ble lagt i bløt igår, så da var det bare å glede seg.
Stappen (til 2 sultne):
750 g kålrot
2 store ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
1 øse pinnekraft
Pepper
En klype maldonsalt om det trengs
Skjær kålroten i terninger, jo mindre jo kjappere koker de. Dekk med vann og kok opp. La det koke til de blir myke. Kjenn etter med en spiss kniv.
Hell fra vannet og rør inn smøret. Strø melet over og rør godt. Spe med melken og sjyen, og la det småkoke 8-10 minutter. Her må det røres innimellom.
Smak til. Noen runder på pepperkvernen trengs, og mulig litt salt.
Serveres med godt dampet pinnekjøtt (2-3 timer), mandelpoteter og grov sennep. Skikkelig julestemning sist i mars.
Kommentarer
Legg inn en kommentar