kladdkake av eggehviter



Lenge siden det var noe kakebaking her i huset, men vi tenkte vi skulle feire St. Patricks day (greit å ha noe å skylde på) med svensk kladdkake. Ikke hadde vi egg, men noen eggehviter fra bearnaisen forrige helg. Tenkte det burde gå like bra. Ellers ble det en liten variasjon fra den klassiske ved litt havregryn og mandler.


4 eggehviter
3 dl sukker
100 g smør
1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
1 klype salt
3 ss kakao
1 dl hvetemel
1 dl store havregryn
1 stor neve mandler, hakket

Sett ovnen på 175 grader.

Smelt smøret. 

Rør sammen eggehviter og sukker. 




Tilsett de tørre ingrediensene, og til sist smøret. 



Hell i en smurt form (24 cm). Sett den midt i ovnen og stek i ca 20 minutter. Den skal fortsatt være litt dissete når man tar den ut. Den stivner når den blir kald.


Den måtte jo selvsagt prøvesmakes på direkten. Akkurat riktig stekt. Som nevnt blir den fastere i fisken av å stå kjølig noen timer. Serveres som den er, eller med is og bær. Rørte tyttebær er også veldig godt til.


Kommentarer