linsecurry med spinat



Dagens vegetar er linser med indisk innflydelse. Det går mye i belgfrukter her i huset, både som ren vegetar og sammen med kjøtt eller fisk, det er noe både store og små er glade i. Prøver å variere en del, men det blir jo aldri feil sammen med indiske krydder som her. Mange ingredienser, men enkel å lage. 

Til 2 pers:
1-2 ss olje
1 medium løk, hakket
2 sjalottlauk i båter
1/2 fennikel i tynne skiver
1 kanelbark
6 nellikspikere
1 ts hel spisskummen
1 ts chiliflak (eller mindre)
1 ts gurkemeie
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
3 fedd hvitløk, hakket
1 klump ingefær, ca 2x2 cm, finhakket
1/2 blomkål i små buketter (skjær vekk mesteparten av stilken)
1 pk/boks hakkede tomater
1 dl vann
1 pk kokte linser (skyll vekk laken)
2 store ss naturell yoghurt
1 liten pakke babyspinat (65 g), min var ferdig skylt
1 ts garam masala
1 ts korianderpaste eller en håndfull hakket frisk


Begynn med å frese løk, fennikel og krydder i oljen i en fem minutters tid. 


Tilsett blomkålbukettene, hvitløk og ingefær etterhvert. 
Stek på middels varme noen minutter til. 



Ha så oppi tomatene, samt vann og linser. 
La dette putre en halvtimes tid, gjerne under lokk. 


Rett før servering tilsettes spinat, yoghurt, garam masala og koriander. 
Når spinaten har falt sammen er det klart til servering.

Server med yoghurt, rå rødløk og mangochutney (jeg hadde ikke sistnevnte, så det ble sweet chilisaus istedet). Kan selvsagt serveres med ris og/eller naanbrød om man ønsker det.





Kommentarer