nudelscampi



Nudler er det lenge siden jeg har spist, og det er jo så godt. Det har ganske enkelt falt ut av repertoaret en god stund. På tide å gjøre noe med det, så da begynner jeg herved. Det pleier sjelden være vanskelig å finne noe å ha sammen med nudlene. Grønnsaker har man jo alltid, og da trenger man egentlig ikke så mye mer. Idag fant jeg scampi i fryseren, så da ble det riktig så bra.


Til en sulten:
1 ss olje
8-10 scampi, tint og skrelt (de tiner kjapt i kaldt vann)
1 liten løk i tynne båter
1/4 fennikel i skiver
1 gulrot i små staver
100 g sukkererter delt i to
1/4 bunt asparges, delt i 4-5
Salt og pepper
2 fedd hvitløk, hakket
1 bit ingefær, hakket
2 ss lys soyasaus
1/2 lime
1 ts sesamolje
chiliflak
80 g eggnudler (1/3 pakke)
-
1/2 lime
Sweet chilisaus

Forbered grønnsakene. Kok nudlene etter pakkeanvisning. 

Ha scampi i en skål, med soyasaus, limejuice, sesamolje, chiliflak og halvparten av hvitløk/ingefær. La det trekke smak en stund.


Fres grønnsakene noen minutter. Begynn med løk, gulrot og fennikel, da de tar lengst tid. Ha på et lite dryss salt og litt mer pepper.



Når grønnsakene er som ønsket has scampien med marinaden oppi pannen. Vend scampiene når de har blitt rosa på undersiden. Ha oppi nudlene og la alt bli gjennomvarmt.


Server med limebåter og sweet chilisaus. 

Kommentarer