Til en sulten:
1 ss olje
8-10 scampi, tint og skrelt (de tiner kjapt i kaldt vann)
1 liten løk i tynne båter
1/4 fennikel i skiver
1 gulrot i små staver
100 g sukkererter delt i to
1/4 bunt asparges, delt i 4-5
Salt og pepper
2 fedd hvitløk, hakket
1 bit ingefær, hakket
2 ss lys soyasaus
1/2 lime
1 ts sesamolje
chiliflak
80 g eggnudler (1/3 pakke)
-
1/2 lime
Sweet chilisaus
Forbered grønnsakene. Kok nudlene etter pakkeanvisning.
Fres grønnsakene noen minutter. Begynn med løk, gulrot og fennikel, da de tar lengst tid. Ha på et lite dryss salt og litt mer pepper.
Når grønnsakene er som ønsket has scampien med marinaden oppi pannen. Vend scampiene når de har blitt rosa på undersiden. Ha oppi nudlene og la alt bli gjennomvarmt.
Server med limebåter og sweet chilisaus.
Kommentarer
Legg inn en kommentar