Nok til 2-3:
1 ss olje
3 små løk
1 rød paprika
2 gulrøtter
stilken av en "bunt" broccoli
1/2 fennikel
1 bit sellerirot
4-5 fedd hvitløk
300 g svinekjøtt i strimler
1 dryss chiliflak
1 ts sumac
1 klype flaksalt
Pepper
1 kyllingbuljongterning
3 dl vann eller mer
1 ss hvitvinseddik
1 ss brunt sukker
Grønnsakene renses og skjæres i nogenlunde like biter/strimler.
Kjøttet stekes raskt (på full guffe) i oljen, sammen med et hakket fedd hvitløk, pepper, chiliflak og sumac. Ta det over i en skål og dryss på litt salt.
Fres så grønnsakene i samme pannen, uten ekstra fett. De skal bli myke og gjerne få litt farge. Ha i hakket hvitløk etter noen minutter.
Ha over kyllingbuljong + vann og kok opp.
Smak til med eddik og sukker før kjøttet has tilbake i pannen.
Bland godt og la det hele så bli skikkelig varmt.
Server "as is", eller med ønskede karber. Vel bekomme!
Kommentarer
Legg inn en kommentar