sursøt grønnsakssuppegryte med svin



Hamstret inn masse grønnsaker, og fikk da ideen til denne grytesuppen. Man kan sikkert ha ekstra vann i for mer suppe (og tilsvarende mer eddik/sukker), eller ha i litt maizennajevning om man vil ha det litt mer grytete (og da gjerne ha quinoa, ris e.l. til). Det lønner seg å bruke en litt vid gryte eller woklignende panne til dette.

Nok til 2-3:
1 ss olje
3 små løk
1 rød paprika
2 gulrøtter
stilken av en "bunt" broccoli
1/2 fennikel
1 bit sellerirot
4-5 fedd hvitløk
300 g svinekjøtt i strimler
1 dryss chiliflak
1 ts sumac
1 klype flaksalt
Pepper
1 kyllingbuljongterning
3 dl vann eller mer
1 ss hvitvinseddik
1 ss brunt sukker

Grønnsakene renses og skjæres i nogenlunde like biter/strimler. 

Kjøttet stekes raskt (på full guffe) i oljen, sammen med et hakket fedd hvitløk, pepper, chiliflak og sumac. Ta det over i en skål og dryss på litt salt. 



Fres så grønnsakene i samme pannen, uten ekstra fett. De skal bli myke og gjerne få litt farge. Ha i hakket hvitløk etter noen minutter. 

Ha over kyllingbuljong + vann og kok opp. 


Smak til med eddik og sukker før kjøttet has tilbake i pannen. 


Bland godt og la det hele så bli skikkelig varmt.


Server "as is", eller med ønskede karber. Vel bekomme!

Kommentarer