svensk gubberøre



Da er det på tide å gjøre kål på den siste julesilden. Liker å spise andre silder til påske enn jul, som f.eks sildesalat. I år fikk jeg lyst å lage gubberøre. Er jo forsåvidt en slags sildesalat dette også, som gjerne kan serveres som et innslag i påskefrokosten, eller som en lunsjrett/middag med poteter til.

3 kryddersildfileter
3 ss majones
1,5 dl lett creme fraiche
1/2 rødløk
1 vårløk
1 bunt dill
1/2 bunt gressløk
Pepper
-
3 egg (glemte tiden, så de ble litt mye kokt..)
2 ss løyrom
4-6 mandelpoteter

Vann ut filetene en times tid. Tørk dem så godt. Kok egg og poteter (om du vil blande dem i røren er det greit å ha gjort dette i god tid, så de blir kalde).




Løk og urter hakkes, vårløk skjæres i skiver, og sild i terninger. 

Bland dette med majo/creme fraiche og sort pepper. Dette kan gjerne stå å trekke litt (i kjøleskap).


Del opp egg og poteter om de skal i. Jeg hadde potetene varme ved siden av, samt pyntet med eggebåter og løyrom.




Kommentarer