Har en tendens til å kjøpe broccoli i tide og utide. Dette resulterer rett som det er i gule blomster, mens stilkene nesten er like fine. Disse er det jo greit å få brukt opp. Det mest nærliggende er å bruke dem i suppe/mos, men det hadde jeg ikke lyst på idag, så da ble det denne asiatiskinspirerte gryten med laks.
200 g laksefilet
1 lubben lime
Flaksalt
1 ss olje
1/2 rød løk
Stilker av 1,5 broccoli
2 fedd hvitløk
1/2 squash
1 dryss chiliflak eller 1 fersk chili
1 boks lett kokosmelk
2 ss nam plah, fiskesaus
Laksen deles i litt store biter.
Skvis en halv lime over fisken og strø noen flak salt over.
Rens og del grønnsakene etter eget forgodtbefinnende.
Rørestek løk og broccolibiter noen minutter i oljen, i en wok eller vid gryte
...før squash, hvitløk og chili has i.
Når grønnsakene er møre has kokosmelken i.
Kok opp og la det hele småkoke noen minutter.
Smak til med fiskesaus og lime (resten).
Ha fiskebitene i gryten, sett på lokk, ta gryten av platen og la fisken trekke et par minutter.
Den er best når den ikke er helt gjennomtrukket.
Kan evnt jevnes med litt maizenna om man foretrekker litt "tykkere" saus.
Server med litt grønt. Ris eller couscous er bra følge om man ønsker å drøye maten litt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar