ovnsstekte sumac-marinerte kyllinglår



Kyllinglår er jo så mye bedre ovnsstekt enn kyllingfileter. Men de trenger jo litt mer tid i ovnen, så er ikke like praktisk i ukedagene. Jeg var flink og husket ta dem ut av frysen i morges. For å spare oppvask og miljø slang jeg like godt marinadeingrediensene oppi posen lårene kom i.

4 kyllinglår
saft av 1/2 sitron
0,5 - 1 dl olje
6-8 flatklemte hvitløksfedd (med skall)
2 ts sumac
1 ts kumminfrø
1/2 ts chiliflak
1 ts lyse sennepsfrø
1 ts mørke sennepsfrø
-
Ellers: Nypoteter, løk og tomater, og flaksalt


Ha alt i en pose og vend litt på den så alt fordeler seg.
 La det trekke smak en halvtimes tid. 

Bland inn (ny-) poteter delt i to og løk i båter. 
Vend godt på posen igjen, så olje og smaker  kommer til overalt. 


Tøm alt i en form/langpanne. 
Fordel halve tomater innimellom, strø litt salt over det hele, 

og sett midt i forvarmet ovn, 225 grader, i ca 50 minutter. 


Serveres med naturell yoghurt og diverse "sauser" til (f.eks pesto/mintsaus/sursøt/chili osv).

Kommentarer