pastasalat - en drøm om sommer



Solen har jo skint i ukesvis, men vår-/sommerfølelsen er fortsatt fraværende pga kulden. Men på tross av dette ble det "sommermat" her idag, pastasalat. Så ble det iallefall litt sommerstemning inne.

1/2 pk farfalle eller skruer
1/2 rødløk
1 rød paprika
1 båt kål, i strimler
2-3 tomater
1 avocado
1 pk feta i terninger
1 pk/boks røde bønner (som kom i etterhvert etter ønske fra sønnen)
1 boks tunfisk (kan droppes uten problemer)
Oljen fra fetaen
1 ss hvitvinseddik
Flaksalt
Pepper
1 fedd hvitløk, presset
3-4 hardkokte/smilende egg

Dressing ved siden av:
3 dl natuell yoghurt
2 fedd hvitløk, presset eller finhakkes
1 ss Worchestershire sauce
2-3 ss ketchup
En klype salt
Pepper
1 ts sukker

Rør sammen dressingen. Pastaen kokes i saltet vann og spyles kald. Da unngår man sammenklistring, pluss at det går kjappere. Eggene bør helst kokes for seg. Noen ganger er jeg lat og koker dem med pastaen i 10 minutter.



Bønnene skylles. Løk og paprika deles opp etter eget forgodtbefinnende. Det samme med tomat og avocado.



Ha alle salatingrediensene i en stor bolle. Bland inn presset hvitløk (1 fedd), olje, eddik, salt og pepper.

Pynt med eggene. Server yoghurtdressingen ved siden av.



Kommentarer