Hadde en pakke gode grove pølser som trengte tilbehør. Fant kål og noe annet småtteri i kjøleskapet, og resultatet ble en varm kålsalat. "Salaten" vil også smake godt til stekt eller grillet svinekjøtt, sikkert også til laks.
Tilbehør til 2:
1/4 kålhode, finsnittet
1/2 middels løk i skiver
1 skalk sellerirot i fyrstikktynne strimler
1 ss olje
1 ss rød pesto
1 ss brunt sukker (eller vanlig)
1 ss lys eddik
1 ss soyasaus
1 klype flaksalt
Sort pepper
Kål, løk og selleri freses ved relativt sterk varme til den får litt farge. Den skal fortsatt være litt krispy ved servering, så dette tar ca 5 minutter.
Tilsett pesto, sukker, eddik og soya og smak til med salt og pepper. Når sukkeret er smeltet er retten klar.
Serverte kun tomatskiver i tillegg til kålen, da pølsene idag (jalapenos-) ikke passer så godt med sennep. Pølsene var rå, så de trengte rundt 15 min i stekepannen. Alt i alt en kjapp middag.
Kommentarer
Legg inn en kommentar