potetsalat med sennepsdressing



Restene av påskeskinken trengte et tilbehør, eller kanskje heller være et tilbehør til noe. Potetsalatsesongen er jo rett forestående, så da tjuvstartet vi på den. Her i en "lettere" variant, etter man-tager-hva-man-haver-metoden.

500 g amadinepoteter eller små mandelpoteter
2-3 ts salt (til koking av potetene)
2 reddiker (selvsagt fler om man har)
3 vårløk
100 g sukkererter
1 klype flaksalt
Pepper
Gressløk

Dressing:
2 ss kesam
1 ss grov sennep
1 ss dijonsennep
1 ss eddik
1 ss sukker
1 ss olje

Kok potetene med skall, i godt saltet vann. 

Bland sammen dressingen i en bolle som rommer alle ingrediensene. 


Rens og skjær opp grønnsakene.
Reddik i strimler, vårløk i skiver og sukkererter i to. 



Ha  grønnsakene, og potetene (delt i to) når de er ferdigkokt 
(de kan godt være litt lunkne) oppi dressingen. 
Salte og pepre.

Bland godt og ha potetsalaten i en serveringsbolle. 
Pynt med grovhakket gressløk. 
Den kan gjerne stå kaldt noen timer før servering, så smakene får satt seg.


Her servert med kald påskeskinke i tykke skiver.

Kommentarer