Restene av påskeskinken trengte et tilbehør, eller kanskje heller være et tilbehør til noe. Potetsalatsesongen er jo rett forestående, så da tjuvstartet vi på den. Her i en "lettere" variant, etter man-tager-hva-man-haver-metoden.
2-3 ts salt (til koking av potetene)
2 reddiker (selvsagt fler om man har)
3 vårløk
100 g sukkererter
1 klype flaksalt
Pepper
Gressløk
Dressing:
2 ss kesam
1 ss grov sennep
1 ss dijonsennep
1 ss eddik
1 ss sukker
1 ss olje
Pepper
Gressløk
Dressing:
2 ss kesam
1 ss grov sennep
1 ss dijonsennep
1 ss eddik
1 ss sukker
1 ss olje
Kok potetene med skall, i godt saltet vann.
Bland sammen dressingen i en bolle som rommer alle ingrediensene.
Rens og skjær opp grønnsakene.
Reddik i strimler, vårløk i skiver og sukkererter i to.
Reddik i strimler, vårløk i skiver og sukkererter i to.
Ha grønnsakene, og potetene (delt i to) når de er ferdigkokt
(de kan godt være litt lunkne) oppi dressingen.
Salte og pepre.
Bland godt og ha potetsalaten i en serveringsbolle.
Pynt med grovhakket gressløk.
Den kan gjerne stå kaldt noen timer før servering, så smakene får satt seg.
Her servert med kald påskeskinke i tykke skiver.
Kommentarer
Legg inn en kommentar