spaghettisaus med svin og paprika



En ny variant av kjøttsaus til pasta. Jeg liker å bruke svinekjøttdeig, både pga. pris, fettinnhold og smak. Denne er. vel ikke så ulik andre spaghettisauser jeg har liggende inn her, annet enn at sødmen kommer fra "lingonsaften" fra Ikea som står på kjøkkenbenken. Er ikke engang helt sikker på hva lingon er (ikke giddet å google), men godt er det iallefall. Gir en fin sursøt smak.   

1 ss chiliolje (fra et glass med marinerte hvitløksfedd) eller olivenolje
1 løk, hakket
1 rød paprika, i små terninger
2 gulrøtter, revet
400 g svinedeig
2 fedd hvitløk, knust
1-2 ts oregano eller gresk urteblanding
1 dryss sellerisalt
1 buljongterning (kylling-/grønnsak-)
1 pakke/boks tomater/hakkede tomater
2-3 dl vann (eller mer om det blir litt tørt underveis)
2 ss worchestershire sauce
2 ss lingonsaft (ublandet) eller litt sukker
Pepper (i allefall om man ikke bruker chiliolje)
1 skvett melk 




Fres grønnsakene i olje noen minutter. Tilsett urter og kjøttdeig. 


Stek til kjøttdeigen smuldrer seg. Ha i buljong, tomater og vann. 

La dette putre helst en halvtimes tid eller mer. 
Smak til med worchestershire sauce, saft og pepper. 
Rund av med litt melk. La dette få noen minutter til på platen. 


Server med fullkornspaghetti og revet ost.

Kommentarer