Dagens formiddagskos. Passer også til en sen helgefrokost. Ypperlig å lage når man trenger å få brukt opp lørdagsloffen. Vi har ikke hatt loff på en stund, men fant rester av en tidligere i fryseren. Dette er min skolekjøkkenoppskrift, og passer til 2 personer. Servert med varme bær blir det litt friskere enn med syltetøy.
4 loff- eller brødskiver (kanskje ikke de aller groveste)
2 egg
2,5 dl melk
1-2 ss sukker
1 dryss kardemomme (klassisk variant), kanel eller vaniljesukker
Smør til steking
Pisk sammen egg og sukker,
tilsett melk og kardemomme eller ønsket krydder.
Legg skivene oppi en form og hell blandingen over. La brødskivene få bade litt oppi dette.
Snu dem, og la dem ligge litt til, så de blir gjennomtrukket av eggeblandingen.
Steke dem så i smør på middels varme til de blir gyldne og fine på begge sider.
Serveres med varme skogsbær (se lenger ned på siden) og melisdryss.
250 g fryste bær
2-3 ss sukker
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Bær og sukker has i en gryte.
Sett på lokk og kok på middels varme til de har smeltet og er varme.
Rør inn vaniljeekstrakten.
Dette er ganske friskt, så mange ville sikkert tilsatt mer sukker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar