bloody whale



Verdens beste kjøtt, uten tvil, iallefall i biffsjangeren. Så fantastisk mørt at kniven nærmest glir gjennom kjøttet. Ikke noe vits å ødelegge med for mye tilbehør her. Stekt løk og litt grønn salat rekker i massevis, sammen med en klatt rømme eller creme fraiche. Så enkelt og så godt.

Til 2 pers:
200-250 g hvalbiff pr. person (helst minst 3 cm tjukk)
1 rødløk
1 gul løk
4-6 champignoner, delt i fire
1,5 ss rapsolje
1 klype flaksat
Nykvernet pepper
Hakket persille eller basilikum




Skjær løk i skiver/tynne båter og stek på middels varme, 
sammen med champignon og en klype salt,
 til løken er myk og alt har fått god farge. 
Smak til med pepper og evnt mer salt. Bland inn litt hakkete urter. 



Krydre biffene godt med nykvernet sort pepper. 
Sett stekepannen på fullt guffe med litt olje i. 
Når det ryker av oljen er det klart for å steke. 
Her holder det med et minutt på hver side, 
dette skal være skikkelig rått (!!!). Strø litt flaksalt over. 



Server med løkblandingen, en enkel salat med vinaigrette og en creme fraiche-klatt.

Kommentarer