eggekræsj med salat og skinke



Egg er noe vi bruker mye. Billig og kjapt å trylle frem noe med egg i hus. Til frokost, brunsj, lunsj eller middag. Her ligger eggene klare på benken, så de er lett tilgjengelige (og lettere å skrelle). Da er det bare å lete seg frem i kjøleskapet etter noen småting man kan steke med dem, og her passer jo nesten alt. Som regel har man iallefall en påleggsrest og en ostebit av noe slag. Sammen med litt grønt, så er man i mål.

1 ts smør
2 egg
1/2 vårløk i skiver
3 cherrytomater
Noen salatblader (hjertesalat) skåret grovt
4-5 skiver skinke skåret i terninger
2 ss cottage cheese
2 ss creme fraiche eller kesam
Litt hakket grønt


Stek salat, løk og tomater i smøret i en liten panne. 



Visp sammen egg, cottage cheese, creme fraiche og skinke.
 Tilsett en klype salt og litt pepper. 


Hell dette over det grønne i pannen. La det stivne på lavere varme. 


Brett omeletten i to og server med litt hakket grønt.


Kommentarer