4 kyllinglår
1 sitron, delt i to
6-7 mandelpoteter, delt i to
3 gulrøtter, delt i 4-5 biter
2 løk i båter
1 fennikel i båter
1,5 rød paprika i store biter
1 hel hvitløk, i hele fedd med skall
3 ts harissakrydder
Pepper
Flaksalt
Ca 0,5 dl olivenolje
Ha lår og grønnsaker i langpannen. Bland med oljen (her bruker jeg hendene). Fordel så alt utover. Strø krydder godt på kyllinglårene og i tillegg litt over det hele. Plant nedi sitronhalvene.
Ha over en klype salt (det er salt i krydderblandingen også) og noen runder med pepperkvernen. Sett inn i forvarmet ovn, 225 grader, midt i ovnen. La stå i 50 minutter. Temperaturen kan senkes litt om det kjapt blir brunt. Tipper 200 grader passer om man har en ovn med litt futt i. Jeg må ofte skru på varmluft mot slutten for i det hele tatt få litt farge på maten.
6-7 mandelpoteter, delt i to
3 gulrøtter, delt i 4-5 biter
2 løk i båter
1 fennikel i båter
1,5 rød paprika i store biter
1 hel hvitløk, i hele fedd med skall
3 ts harissakrydder
Pepper
Flaksalt
Ca 0,5 dl olivenolje
Rens og vask grønnsakene. Jeg gadd ikke skrelle potet eller gulrot.
Ha over en klype salt (det er salt i krydderblandingen også) og noen runder med pepperkvernen. Sett inn i forvarmet ovn, 225 grader, midt i ovnen. La stå i 50 minutter. Temperaturen kan senkes litt om det kjapt blir brunt. Tipper 200 grader passer om man har en ovn med litt futt i. Jeg må ofte skru på varmluft mot slutten for i det hele tatt få litt farge på maten.
Saften fra sitronen skvises over.
Her servert med søt chilisaus og pesto.
Kommentarer
Legg inn en kommentar