Jeg liker å lage det meste fra bunnen, selv om jeg jukser med buljong, og iallefall tomater og bønner på boks. Men iblant havner denne halvfabrikatafavoritten i handlekurven. Den kan spes ut med kokosmelk og smakes til med lime og fiskesaus eller brukes nærmest som den er. Som regel bruker å ha noen form for fisk i, men denne gangen ble det karbonadedeig, da det var det vi hadde i hus. Og egentlig står det vel på boksen at den er base for gryte med kjøtt.
Mat for to:
1/2 broccoli
1/2 fennikel
1 kløft kål
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss olje
1 lite dryss chiliflak (grytebasen er sterk i seg selv)
1 klype flaksalt
Pepper
200 g karbonadedeig
1 boks thai grytebase (rød curry med gresskar)
1 dl vann
1 ss soya
1 ss 7% eddik
Skjær fennikel og kål omtrent som på bildet.
Broccolistilken hakkes grovt og bukettene deles opp.
Stek grønnsaker, hvitløk og chili i oljen noen minutter i en vid gryte eller wok.
"Skjær" karbonadedeigen i mindre biter og fordel dem i gryten.
Hell over sausen og vannet, la det koke opp og så putre 5-10 minutter (under lokk),
til karbonaden blir gjennomkokt.
Smak til med soyasaus og eddik.
Spises som den er eller med ris/brød/couscous e.l.
Kommentarer
Legg inn en kommentar