kjøttbrød med ost



Klassisk søndagsmiddag med en liten vri. Deilig med rester til lunsj, så lager litt stor porsjon. For variasjon kan man surre bacon rundt, men da ville jeg nok droppet osten (terningene). Et annet tips er å tilsette hakkede soltørkede tomater. Som tilbehør er ovnsstekte (søt-)poteter topp, i tillegg til salat (f.eks coleslaw). Idag ble det vårlige asparges og en frisk grønn salat til. 

400 g kjøttdeig av svin
4-500 g kjøttdeig av okse
3 egg
200 g cottage cheese
150 g creme fraiche
2 banansjalottlauk, finhakket (eller 3-4 vanlige)
150 g gulost i terninger
2 ss soyasaus
Hakket persille
S&P

Rør kjøttdeigen med 1 1/2 ts salt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette. 



Bland inn eggene, så cottage cheese, creme fraiche og soyasaus. 

Pepre godt og rør inn løk, persille og ost. 

 Klatt deigen i en brødform dekket med bakepapir.
 Stek ved 180 grader i ca. 50 minutter.
 Om den ser litt blek ut, kan man kjøre på med varmluft mot slutten.




Sjyen i formen ble nok saus.

Alternativt tilbehør: Tomatsalat og hvitløksbakt aubergine eller hvitløksstekt sopp.



Kommentarer