Tenkte det hadde passet med sopp i denne kyllinggryten, men eneste jeg fant var en tilårskommen champignonboks innerst i skapet. Mulig det var denne boksen som gjorde at jeg fikk 80-tallsvibber. Men tørrstekt og med masse pepper og hvitløk gjorde at den ble ganske bra. Vil likevel anbefale fersk/frosset sopp om man har..
1 ss olje
1 dryss løkpulver
2-3 fedd presset hvitløk
Godt med pepper
1/2 rød paprika i grove biter
1/2 sqaush i skiver
2 store kyllingfileter i terninger, ca 3x3 cm
Chiliflak (et dryss eller mer)
Litt Natvigs krydderblanding
1 terning kyllingbuljong
2 dl vann
1,5 dl matfløte
1 ts mazenna blandet med 2 ss vann
1 ss soyasaus
1 ss eddik, 7%
1 klype sukker
-
Byggris til servering
Hell vannet fra champignonen og fres den litt på sterk varme i en stekepanne.
Ha i oljen, pepre og tilsett løk og hvitløk.
La dette steke sammen noen minutter.
Ha så i paprika og squash og la alt få noen minutter til før kyllingbitene tilsettes.
Stek til de skifter farge (til grå..).
De skal trekke videre i sausen, så trenger ikke gjennomstekes.
Ha over krydder, buljong, vann og fløte, og la det hele småkoke 5-10 minutter.
Jevn sausen med maizennaen og smak til med soya, eddik og sukker.
Server på byggris, gjerne i dype tallerkener.
Mmmm! Den så god ut :)
SvarSlettTakk, og det var den absolutt:)
Slett