Nydelig tilbehør til lettstekt laks (gjerne Salma). Med sitronsaft i "sausen" blir det friskt følge, selv med creme fraiche som basis. Planen var å ha noen champignoner oppi i tillegg, men det glemte jeg.
Til 2 pers:
2 ts smør
1/4 rødløk i skiver
1 tykk skive selleri i strimler
1/2 fennikel i skiver (delt i 2)
2 never broccolitopper
2 vårløk i tynne skiver
2 never spinat
1/4 grønnsaksbuljongterning
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl vann
1/2 sitron
Salt og pepper
3-400 g laksefilet
Løk, selleri, fennikel, broccoli og en klype flaksalt freses i smøret
til grønnsakene blir møre.
Ha så oppi vårløk, buljongterning, vann og creme fraiche.
La dette koke inn litt (et par minutter).
Tilsett spinat og la det putre til den faller sammen.
Smak til med flaksalt, pepper og sitronsaft (start med en liten sprut).
Salte og pepre laksen, og stek maks et par minutter på hver side, i smør.
En ekstra skvis sitronsaft over fisken ved servering.
Ha gjerne nypoteter eller fersk pasta til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar