Råkost lager jeg altfor sjelden, så på tide å gjøre noe med det. Lager ofte coleslaw til laks, men råkost er jo mye lettere (både å lage og spise). Hadde tenkt å steke noen grønnsaker i tillegg, men det glemte jeg. Dermed ble det bare to salater til dagens laks (agurksalat i tillegg). Her kommer iallefall oppskriften på råkossalaten.
3 gulrøtter (2 om de er veldig store)
1/2 eple
1 liten skalk kål
1 skvis sitron
1 ts sukker
Pepper
Vask og rens ingrediensene.
Rasp gulrøtter og eple på den grove siden av jernet.
Skallet kan gjerne sitte på. Høvle kålen i strimler med en oste høvel.
Bland alt i en liten bolle.
Smak til med pepper, sukker og sitronjuice.
Laksen ble krydret med sitronpepper og stekt et par minutter på hver side.
Servert med råkostsalaten, agurksalat og pepperrotrømme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar