råkost



Råkost lager jeg altfor sjelden, så på tide å gjøre noe med det. Lager ofte coleslaw til laks, men råkost er jo mye lettere (både å lage og spise). Hadde tenkt å steke noen grønnsaker i tillegg, men det glemte jeg. Dermed ble det bare to salater til dagens laks (agurksalat i tillegg). Her kommer iallefall oppskriften på råkossalaten.

Til 2-3 pers:
3 gulrøtter (2 om de er veldig store)
1/2 eple
1 liten skalk kål
1 skvis sitron
1 ts sukker
Pepper


Vask og rens ingrediensene. 
Rasp gulrøtter og eple på den grove siden av jernet. 
Skallet kan gjerne sitte på. Høvle kålen i strimler med en oste høvel. 


Bland alt i en liten bolle. 

Smak til med pepper, sukker og sitronjuice.

Laksen ble krydret med sitronpepper og stekt et par minutter på hver side. 


Servert med råkostsalaten, agurksalat og pepperrotrømme.



Kommentarer