kålkotelett



Svin og kål blir fin. En rask, billig og enkel pannerett med sommerkål og nakkekoteletter. Ikke akkurat fest-sus over denne, men en god hverdagsrett ble det. Kålen fikk følge av litt løk og squash. Vanligvis ville jeg brukt det dobbelte av grønnsaker, men skapet var litt tomt. 

Nok til 2 personer:
2-3 nakkekoteletter
Ønsket krydder til disse (jeg brukte pepper, chilikrydder og løkpulver)
Ca 1 ss olje
1/2 rødløk i tynne båter
1/4 - 1/2 sommerkål
1/2 squash
2 fedd hvitløk, hakket
Et dryss chilliflak
Flaksalt


Krydre kotelettene og skjær dem i strimler på tvers, ca 1 cm brede. 
Kålen skjæres i terninger og squashen i halvmåner, ca cm brede de også.


Ha halvparten av oljen i en dyp stekepanne og fres løk og kål. 
Tilsett squash, hvitløk og chiliflak når kålblandingen har myknet litt. 
Stek videre noen få minutter mens kjøttet stekes.



Resten av oljen has i en stekepanne på sterk varme. 
Ha oppi kotelettstrimlene når oljen er varm. 
Disse trenger kun noen minutter i pannen. 
Bland den med grønnsakene og strø litt salt og pepper over. 


Server med cherrytomater og naturell yoghurt.

Kommentarer