kremet kyllinggryte



En skikkelig god kyllinggryte som nok kanskje passer best som helgemat. Her er både creme fraiche og kremost, dog ikke i så store mengder. Som tilbehør passer egentlig det meste: brød, ris, pasta, bulgur, quinoa...


Til 2-3 pers:
3 kyllingfileter
Sitronpepper
1 ss olje
1/2 - 1 squash
200 g champignon
1 skalk sellerirot
1 løk
1-2 sjalottlauk
1 terning grønnsaksbuljong
1 dl vann
1 stor ss dijonsennep
1/2 boks creme fraiche
1/2 dåse Tine kremost (eller tilsvarende mengde philadelfia)
Persille
Basilikum
Pepper

Skjær kyllingfiletene i terninger og ha godt med sitronpepper på.


 Rens grønnsakene og del i ønsket størrelse.


Stek løk og selleri i olje til de får litt farge.
 Ha så i resten av grønnsakene. Stek til alt blir gyllent.


Tilsett kyllingkjøttet og stek til det skifter farge. Det skal ikke bli brunt.



Ha så i buljongterning, vann og creme fraiche. 
La det putre noen minutter. Rør inn kremosten og smak til med pepper.



Masse hakkede urter over ved servering.

Kommentarer