rømmegrøt på ett kvarter



Den enkleste og beste rømmegrøten, klippet fra et blad på 70-tallet. Woken med slippbelegg er supert kokeredskap. Server med spekeskinke eller fenalår og rød saft, og selvsagt sukker og kanel. 

Oppskriften er som følger:


Dvs justert etter dagens rømmebegermål:
6 dl seterrømme
2,5 dl hvetemel
Ca. 6 dl melk (den typen du har i skapet)
1/2 ts salt


Benytt gjerne en vid gryte. Kok rømmen ca. 3 minutter. 

Rør i halvparten av melet. Rør godt til smørfettet kommer frem. 
Bruk en skje og spa ut mest mulig av smøret. 
Jeg er ikke så nøye på å få ut alt. 
Om du ønsker å bruke dette på grøten sparer du dette og holder det varmt. 

Rør i resten av melet og spe med melken til grøten blir passe tykk. 
La den putre et par minutter. Tilsett saltet, så er den klar til servering. 

Velbekomme!

Kommentarer