3-4 egg
3 dl hvetemel (fibra)
6 dl melk (ekstra lett)
1 ts salt
Sort pepper
Litt smør
1 ss olje
1 pk bacon
1 stor purre
1 eple
Ripsgele eller tyttebærsyltetøy
Sett ovnen på 225 grader.
Visp sammen pannekakerøren (egg, mel og melk), og la den svelle litt.
Riv potetene grovt (skrell dem om du gidder) og ha dem i røren. Salte og pepre.
Helles i en smurt form og settes midt i ovnen. Den trenger 30-40 minutter i ovnen.
Den er klar når den har stivnet og fått en gyllen farge.
Mens potetpannekaken stekes lages toppingen:
Fres baconbiter (klippes opp med saks) i olje og smør til den får litt farge.
Tilsett strimlet purre og eple i tynne båter.
Fres til alt er mørt. Litt salt og pepper på.
Om man ønsker sprøtt bacon, tas det ut før resten stekes.
Server med ripsgele eller rørte tyttebær.
Kommentarer
Legg inn en kommentar