potetpannekakemed bacon-/purretopping (grov versjon)



Dette er skikkelig husmannkost. Litt høstpreg over denne retten, med billige purrer og gode epler, men er noe vi spiser gjennom hele året. En favoritt hos store og små. Ganske enkel og rask også Toppingen stekes mens "kaken" står i ovnen. En liten vri idag, med grovt fibramel for sunnheten og "samstekt" baconblanding for enkelheten. Røren er i utgangspunktet en klassisk pannekakerøre på 3 egg.

5-6 poteter
3-4 egg
3 dl hvetemel (fibra)
6 dl melk (ekstra lett) 
1 ts salt
Sort pepper
Litt smør
1 ss olje
1 pk bacon
1 stor purre
1 eple
Ripsgele eller tyttebærsyltetøy

Sett ovnen på 225 grader. 
Visp sammen pannekakerøren (egg, mel og melk), og la den svelle litt. 

Riv potetene grovt (skrell dem om du gidder) og ha dem i røren. Salte og pepre. 
Helles i en smurt form og settes midt i ovnen. Den trenger 30-40 minutter i ovnen. 

 Den er klar når den har stivnet og fått en gyllen farge.

 Mens potetpannekaken stekes lages toppingen:


Fres baconbiter (klippes opp med saks) i olje og smør til den får litt farge.
 Tilsett strimlet purre og eple i tynne båter.
 Fres til alt er mørt. Litt salt og pepper på. 
Om man ønsker sprøtt bacon, tas det ut før resten stekes. 

Dette fordeles oppå potetpannekaken når den tas ut av ovnen.

 Server med ripsgele eller rørte tyttebær.

Kommentarer